Můj muž a naši psi

Svého prvního psa měl můj muž v dětství, pak už nikdy. Dokud jsem do jeho života nepřišla já. Někdy mi připomíná, že si mě bral s jedním psem – Guntíkem, kterého si zamiloval. Od té doby se toho ale hodně změnilo a pejsci jsou teď všude kolem nás. Vše se kolem nich točí a já dobře vím, že jsou chvíle, kdy to není vůbec snadné.

Před lety jsme totiž Guntíkovi pořídili fenečku a rozhodli se založit chov. Oba pejsky, německé ovčáky, jsme tehdy uchovnili a z narozených štěňat jsme si nechali fenky. I ty jsme s láskou vypiplali a opět je uchovnili. Už tehdy se o ně můj muž trpělivě staral, dal jim lásku, domov a zázemí.

Z fenek jsou nyní také rodiče, a ještě před koncem roku 2022 nám Bella nadělila velký chlupatý dáreček v podobě svého prvního odchovu – vrh G. Narodilo se nám sedm krásných, zdravých štěňátek, kterým postupně hledáme domov u nových majitelů.

Tím ale naše psí dobrodružství nekončí. Před pár lety jsme si pořídili další nádherné plemeno Maremmansko-abruzzského pasteveckého psa, který je úžasné povahy – samostatný, a přitom velmi milující. Nikdy neopustí to, co mu bylo svěřeno. Historie tohoto italského pracovního plemene má více než 2000 let, a přestože jsou tito pejsci velcí, jsou také velmi rychlí a v Česku se vyskytuje pouze pár jedinců.

No, a tak jsme vlastními silami vypiplali a uchovnili také psí dětičky tohoto majestátního plemene. Ponechali jsme si pouze dva krasavce a nyní má fenka Aminka svůj první vrh C.

Vždy máme s manželem největší radost, když naši pejsci sklidí úspěch a štěňátka dostanou nový domov u skvělých pánů. To jsou krásné chvíle a zároveň největší odměna za naši práci.

Někdy, když například v noci nespíme a jen se staráme o narozená štěňátka, je to těžké. Manžel mi pak někdy připomíná, že si mě bral jen s jedním psem. A já mu rozumím. Naopak mu ale říkám: Vidíš, jak se s tebou mají krásně? Je vidět, jak všechny pejsky miluje, obstarává pro ně dobroty a maso, vozí nás po výstavách a vždy se mnou štěňátka předává novým majitelům. S nimi pak získáváme velké rodiny čtyřnohých miláčků a rádi za nimi jezdíme.

Možná to pro mého muže není vždy život, jaký si představoval, když se mu občas otočí vzhůru nohama. Ale je vidět, že má pejsky i mě rád. Vidím na něm, jak miluje, když dělá lidi šťastnými. Vždycky, když si od nás odnášejí štěňátko, jsme všichni dojatí.

Tímto bych ráda svému muži poděkovala za vše, co pro nás dělá a že si díky němu plním sen. Je vedle mě v dobrých i v horších dnech a vždy je na něj spolehnutí. A já obdivuji, jak vše zvládá.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *